Ben je gedupeerd door de problemen met de kinderopvangtoeslag?

Dan kan de Belastingdienst jouw schulden oplossen door ze te betalen. Je moet dan een overzicht van je schulden doorgeven aan Sociale Banken Nederland (SBN). 

Zijn je schulden bekend bij één of meer gerechtsdeurwaarders? 
Dan kan het gerechtsdeurwaarderskantoor gegevens over je schulden hebben aangeleverd aan Schuldenwijzer. Gerechtelijke schulden die vallen onder het beleidsbesluit staan in het overzicht. Als je dossiers hebt bij verschillende gerechtsdeurwaarderskantoren en deze kantoren hebben gegevens aangeleverd aan Schuldenwijzer, zie je de gegevens in één overzicht.
 
Het gaat om de gerechtelijke schulden die bekend zijn bij gerechtsdeurwaarders en die:
•    zijn ontstaan op of na 1 januari 2006 en 
•    vóór 1 juni 2021 opeisbaar waren
•    vallen onder het beleidsbesluit van het ministerie van Financiën.

Overzicht schulden downloaden
Het overzicht van de schulden kun je downloaden op schuldenwijzer.nl/toeslagenhulp. Je logt veilig in met je DigiD. Download het schuldenoverzicht en geef de schulden door aan SBN via www.sbn.nl

Let op: wees op tijd!
Geef je schulden op tijd door aan SBN. Voordat de pauzeknop (moratorium) voor je schulden afloopt.

Schulden die niet in het overzicht staan
In het schuldenoverzicht kunnen ook ‘minnelijke schulden’ staan, als deze bekend zijn bij een gerechtsdeurwaarderskantoor. Er staan geen gegevens van de minnelijke schulden in het schuldenoverzicht. De gegevens van de minnelijke schulden kun je opvragen bij het gerechtsdeurwaarderskantoor dat genoemd wordt.

Het kan zijn dat je ook nog andere schulden hebt, die niet in het overzicht staan. Van deze schulden kun je geen overzicht downloaden via Schuldenwijzer. Je kunt deze schulden wel doorgeven op de website van SBN. SBN bekijkt of deze schulden gecompenseerd worden.

Hoe helpt de gerechtsdeurwaarder?
Begin januari 2022 hebben gerechtsdeurwaarders de gerechtelijke schulden van gedupeerden, die bekend zijn bij hun kantoor, doorgegeven aan Schuldenwijzer. Dit geldt voor de schulden die vallen onder het beleidsbesluit van het ministerie van Financiën.

Heb je vragen over een schuld uit het schuldenoverzicht?
Neem dan contact op met het gerechtsdeurwaarderskantoor dat bij deze schuld wordt genoemd.

Aanvraag betalingsregeling bewindvoerder

Als bewindvoerder kunt hier een voorstel doen voor een betalingsregeling. Dit wil niet zeggen dat dit voorstel akkoord is. Wellicht zullen wij u nog verzoeken om nadere informatie te verstrekken. Een opdrachtgever is nooit verplicht akkoord te gaan met een regeling. Na het versturen van uw voorstel ontvangt u bericht van ons.

Gegevens debiteur

Gegevens bewindvoerder

Inkomsten / Uitgaven

Als debiteur kindgebonden budget, huur- of zorgtoeslag ontvangt vul dan hier het maandbedrag in dat u ontvangt:
Wat is het NETTO bedrag dat debiteur ontvangt aan loon en/of uitkering en/of ZZP/overig? (tel alle bedragen op en vul hier het totaalbedrag in)
LET OP! Klik maar één keer op de VERZENDEN knop en wacht geduldig af. Het versturen kan enige tijd duren, afhankelijk van de hoeveelheid bestanden die u meestuurt.
U dient sowieso één loonstrook of uitkeringsspecificatie van debiteur mee te zenden met deze aanvraag. Heeft debiteur variabele inkomsten? Stuur dan de drie meest recente loonstroken met deze aanvraag mee.

Schulden

Geef inzicht in de totale schuldenlast door onderstaande gegevens in te vullen:

Uw voorstel

Aanvraag betalingsregeling

U kunt hier een voorstel doen voor een betalingsregeling. Dit wil niet zeggen dat dit voorstel akkoord is. Wellicht zullen wij u nog verzoeken om nadere informatie te verstrekken.Een opdrachtgever is nooit verplicht akkoord te gaan met een regeling. Na het versturen van uw voorstel ontvangt u bericht van ons.

Uw personalia

Uw adresgegevens

Uw contactgegevens

Inkomsten / Uitgaven

Als u kindgebonden budget, huur- of zorgtoeslag ontvangt vul dan hier het maandbedrag in dat u ontvangt:
Wat is het NETTO bedrag dat u ontvangt aan loon en/of uitkering en/of ZZP/overig? (tel alle bedragen op en vul hier het totaalbedrag in)
LET OP! Klik maar één keer op de VERZENDEN knop en wacht geduldig af. Het versturen kan enige tijd duren, afhankelijk van de hoeveelheid bestanden die u meestuurt.
U dient sowieso één loonstrook of uitkeringsspecificatie mee te zenden met deze aanvraag. Heeft u variabele inkomsten? Stuur dan de drie meest recente loonstroken met deze aanvraag mee.

Overige schulden

Als u naast deze openstaande schuld nog andere schulden heeft, kunt u onderstaand aangeven hoeveel schuldeisers u nog meer heeft en hoe hoog het totale bedrag aan schulden is:
U moet bewijsstukken van de overige schulden meezenden met deze aanvraag.

Uw voorstel

Direct betalen

Om het u gemakkelijk te maken kunt u hier via Ideal een betaling aan ons doen. Vul alle velden van dit formulier in. Zorg er voor dat u het dossiernummer en het bedrag extra goed controleert.

Let op !

Op het moment dat u klikt op de betalen knop wordt u doorgestuurd naar een beveiligde website waar de betaling zal plaatsvinden. Controleer of deze website begint met: https://www.mollie.com


wIJ HEBBEN UW AANVRAAG VOOR EEN BETALINGSREGELING IN GOEDE ORDE ONTVANGEN

Wij zullen uw aanvraag voor een betalingsregeling, waarbij u de vordering in termijnen kunt betalen, onmiddellijk in behandeling nemen.

De verwerking en behandeling van uw aanvraag kan enige tijd duren omdat wij moeten overleggen met onze opdrachtgever of uw voorstel akkoord is.

Het heeft geen zin om onmiddellijk of kort na indiening van uw aanvraag telefonisch contact op te nemen met ons kantoor met de vraag of er al iets bekend is. Dat werkt slechts vertragend omdat onze medewerkers al die telefoongesprekken moeten afhandelen.